Support

Heb je vragen? Kijk dan eens of jouw vraag hieronder al beantwoord wordt. Je kunt ons natuurlijk ook mailen: support@untire.me.

We proberen dezelfde (werk)dag nog te reageren, en anders de eerstvolgende werkdag.

Vragen & antwoorden

Over Untire

 • CRF wordt gekenmerkt door gevoelens van vermoeidheid, zwakte en een gebrek aan energie in verband met kanker of kankerbehandeling. CRF heeft een impact op het dagelijks leven en vermindert de kwaliteit van leven met sociale en economische gevolgen. Veel lichamelijke problemen kunnen verstrengeld raken met psychologische factoren. Mensen raken bezorgd, verlaten, gestrest, pessimistisch, enz. In feite kunnen deze factoren de vermoeidheid in stand houden of zelfs verergeren. Untire biedt een stapsgewijze aanpak voor het verminderen van CRF en richt zich op alle factoren die hieraan kunnen bijdragen.

 • De Untire App is gebaseerd op jarenlange ervaring in face-to-face groeps- en online therapie bij honderden (ex-)kankerpatiënten met extreme vermoeidheid. We gebruiken theorieën en technieken uit wetenschappelijk bewezen cognitieve gedragstherapie, mindfulnessgebaseerde cognitieve therapie, positieve psychologie en bewegingsinterventies. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de resultaten van deze behandelingen zeer goed zijn.

 • Untire is een eenvoudig te gebruiken stap-voor-stap programma dat begint met een introductie in de verschillende elementen van het programma. Na het invullen van de Basics vul je wekelijks een evaluatie in over hoe het met je gaat. Daarna voer je een programma in dat je dagelijks kan volgen. Dit programma bestaat uit vier hoofdelementen: stress-verminderende oefeningen, een trainingsprogramma, educatieve onderwerpen (vermoeidheid, angsten, bezorgdheid, grenzen, slapen, zelfzorg, etc.) en dagelijkse tips.

  Jij bepaalt het tempo. Je kan altijd zelf bepalen in welke volgorde je door de elementen wilt gaan. Je kan ook beslissen hoe vaak en hoe lang je de app van Untire wilt gebruiken, omdat jij de enige bent die jouw vooruitgang kan evalueren.

 • De Untire-app is onderzocht in meerdere studies, waaronder een pilotstudie, haalbaarheidsstudie, RCT (Untire-I), eenarmige studie (Duitse app-versie) en RWE-analyse. De bevindingen van deze studies suggereren dat de Untire app vermoeidheid effectief kan verminderen en de kwaliteit van leven kan verbeteren bij kankerpatiënten en overlevenden die kankergerelateerde vermoeidheid (CRF) ervaren. In de Untire-I RCT (N=799) vertoonde de interventiegroep significante en klinisch relevante verbeteringen in de ernst van de vermoeidheid, interferentie en algemene levenskwaliteit in vergelijking met de controlegroep. Ook de haalbaarheidsstudie en de eenarmige studie wezen op positieve resultaten wat betreft vermindering van vermoeidheid. Bovendien toonde de RWE-analyse onder Duitse gebruikers van de app vergelijkbare vermoeidheidsreductietrends als waargenomen in de Untire-I RCT. Bovendien toonde de onlangs uitgevoerde Untire-II RCT in een Duitse populatie (N=216) een significante en klinisch relevante vermindering van vermoeidheidsniveaus bij gebruik van de Untire-app en een verbeterde ziektegerelateerde levenskwaliteit. Deze bevindingen zijn robuust en suggereren dat de Untire app een effectief en waardevol medisch hulpmiddel kan zijn voor het managen van vermoeidheid bij (ex-)kankerpatiënten. Maar dat is niet alles, een nieuwe RCT studie (Untire-III) is op komst voor 2023 om de effecten en veiligheid van de Untire app voor twee specifieke kankerindicaties te onderzoeken.

  Je vindt de publicatie van het onderzoek hier: Beating cancer‐related fatigue with the Untire mobile app: Results from a waiting‐list randomized controlled trial – Spahrkäs – 2020 – Psycho-Oncology – Wiley Online Library

 • Het kan enige tijd (weken) duren voordat er positieve resultaten te zien zijn. Probeer dus regelmatig door te gaan en gebruik te maken van het programma, oefeningen en tips van de app, want hoe meer je oefent, hoe groter de kans dat je resultaten merkt.

 • Er is geen aanwijzing dat het gebruik van Untire schadelijk is. Ongeveer 1-4% van alle mensen kan zich in het begin meer moe voelen omdat ze zich beter bewust worden van hun gevoelens, gedrag en lichaam. Dat verdwijnt nadat ze de app een tijdje hebben gebruikt.

  Als er medische oorzaken zijn die jouw vermoeidheid veroorzaken, dan raden we je aan om eerst je arts te raadplegen. Als je lijdt aan ernstige psychische problemen (bijv. depressie, psychose), dan moeten deze problemen eerst behandeld worden. Untire zal effectiever zijn als deze problemen eerst aangepakt zijn.

 • Jazeker, (ex-)kankerpatiënten zijn intensief betrokken bij het ontwerpen en testen van Untire.

 • We houden van feedback! E-mail je suggestie/tip/kritiek naar feedback@untire.me

 • Ja, dat geloven wij wel. We weten dat in het algemeen het effect van psychologische ondersteuning en lichaamsbeweging groter kan zijn na de eerste periode van de ziekte en/of behandelingen. Tijdens de eerste periode van de diagnose en de medische behandelingen kost het aanpassen aan de nieuwe omstandigheden veel energie.

 • Untire is bedoeld als jouw persoonlijk programma. Je maakt een persoonlijk account aan, met je eigen metingen en eigen (privé) aantekeningen. Wij raden je daarom aan om je account alleen voor jezelf te gebruiken.

 • De app is beschikbaar op smartphones die Android 9.0 of hoger ondersteunen. Wij ondersteunen alleen smartphones, er is geen specifieke tabletversie.

  De app is beschikbaar op iPhones en iPads met iOS versie 12.4 of hoger. We ondersteunen alleen smartphones, er is geen speciale iPad-versie.

 • We hebben ons best gedaan om Untire zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, ook voor mensen die niet gewend zijn aan om van apps te gebruiken. Als je problemen ondervindt, staan wij je graag te woord. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen via support@untire.me

 • Ja, we hebben in veel delen van Untire een audio-optie ingebouwd, speciaal voor de langere teksten. Korte teksten hebben geen audio-optie.

 • Laten we beginnen met het belangrijkste, wij vinden jouw privacy heel belangrijk! Lees vooral ons volledige privacybeleid.

 • Minstens om de 6 maanden wordt al onze inhoud beoordeeld en indien nodig bijgewerkt door ons team van relevante professionals om de hoogste normen te bereiken en je de meest up-to-date methoden te geven.

Het gebruik van de app

 • Wij streven ernaar onze inhoud regelmatig te actualiseren. Alle inhoud zal gebaseerd zijn op de laatste inzichten, wetenschappelijk onderzoek, nieuwe technische kenmerken, enz.

 • De app is beschikbaar op smartphones die Android 9.0 of hoger ondersteunen. Wij ondersteunen alleen smartphones, er is geen specifieke tabletversie.

  De app is beschikbaar op iPhones en iPads met iOS versie 12.4 of hoger. We ondersteunen alleen smartphones, er is geen speciale iPad-versie.

 • Ja, dat kan. Je hoeft alleen maar in te loggen.

 • Wij hebben voor jou een standaard uitnodiging opgesteld voor een buddy. Op deze manier kun je je buddy vragen om jou te helpen met bijvoorbeeld alledaagse dingen zoals boodschappen, maar ook voor een wandeling samen. Via “Mijn Untire” kun je via buddy de standaard uitnodiging vinden. Deze tekst kun je vervolgens delen via e-mail, whatsapp, etc. Let op, je buddy zal nooit toegang krijgen tot je Untire account en gegevens!

 • Je kunt altijd een eerdere oefening nogmaals doen. Je maakt je eigen bibliotheek met oefeningen aan in je profiel. Ga naar de ‘bibliotheek met oefeningen’ en klik op de oefening van je voorkeur. Het zou automatisch moeten starten.

 • Untire is ook beschikbaar in het Engels en Duits.

 • Telkens als je een deel van het programma of een thema start, worden alle audio- en videobestanden automatisch naar je telefoon gedownload. Dit zorgt ervoor dat je de oefeningen overal en op elk moment kunt beluisteren of bekijken.

  Om Untire offline te gebruiken, moet je alle bestanden van tevoren downloaden. Je kunt dit bijvoorbeeld doen voordat je op vakantie gaat.

  Je hebt de optie om onze volledige bibliotheek (of delen daarvan) van audio- en videobestanden te downloaden via Instellingen in de app, onder Downloads manager. Je kunt eenvoudig specifieke thema’s, oefeningen, dagprogramma’s of animaties downloaden en verwijderen.

Instellingen van de app

 • Je kan de volgende instellingen aanpassen:

  • Naam en/of e-mailadres veranderen
  • Wachtwoord veranderen
  • Downloaden en verwijderen van de inhoud
  • Downloaden via wifi of mobiele data
  • Herinneringen instellen

  Sommige instellingen kan je niet uitzetten, zoals herinneringen met betrekking tot je account.

 • Je hebt de mogelijkheid om je naam en e-mailadres aan te passen via Instellingen in de app, bij ‘Verander je naam en/of e-mailadres’.

  Je wachtwoord kan je veranderen via Instellingen in de ap bij ‘Verander je wachtwoord’.

 • iPhone

  Ga naar Instellingen van Apple/iOs, naar Untire, Berichtgeving en vink uit/aan wat je wel/niet wilt.

  Android

  Ga naar je telefooninstellingen, selecteer ‘Herinneringen’. Kies Untire en vink uit/aan wat je wel/niet wilt.

 • Ja, in Untire kan je inhoud zoals video en audio downloaden. Je hebt de optie om de complete (of gedeeltelijke) bibliotheek te downloaden via Instellingen in de app, bij Download manager. Let op dat het downloaden via mobiele data ten koste kan gaan van je bundel.

 • Ja, je kan inhoud verwijderen via Instellingen in de app. Ga naar Instellingen, Download manager en kies daar de bestanden die je wilt verwijderen. Zodra je vervolgens nogmaals deze bestanden zou willen zien/horen/lezen, dan worden ze opnieuw gedownload.

 • Als je al jouw persoonlijke informatie wilt verwijderen, dan kan dat eenvoudig via Instellingen, App-instellingen en Account verwijderen.

 • Ga naar Instellingen in de app, dan App-instellingen en klik op ‘Download mijn persoonlijke gegevens’. Je wordt doorgestuurd naar onze webomgeving waar je, na in te loggen, je persoonlijke gegevens in .CSV of . PDF formaat kunt downloaden.

Problemen oplossen

 • Apple/iOS:

  • Zoek naar de Untire app in de App Store
  • Klik op ‘Update’. Na een klein moment is de app weer up-to-date.

  Android:

  • Open de Google Play Store app.
  • Klik op Menu, vervolgens Mijn apps & games.
  • Apps die een update kunnen krijgen zijn gemarkeerd met “Update”
  • Kies ‘Update allemaal’ of vind Untire en update alleen Untire.
 • Je kunt contact opnemen via ons e-mailadres support@untire.me

  We doen ons best om je zo snel mogelijk een reactie te geven. Ons streven is om dezelfde of uiterlijk de volgende (werk)dag je vraag te beantwoorden.

 • Help! Je bent een probleem tegengekomen op onze website of in onze app. Hoe kunnen we je daarbij helpen? Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we specifieke informatie nodig. Hoe meer details, hoe sneller we het probleem kunnen oplossen.

  Laat ons het volgende weten:

  • Welk apparaat gebruik je? Zoals een Samsung S20 of een iPhone 13.
  • Heb je een foutmelding gezien? Dat hoeft niet altijd het geval te zijn.
  • Waar ben je het probleem tegengekomen? Zoals bij de aankoop van de app, of in het dagelijks programma.

  Heb je geen specifiek probleem of wil je ons feedback geven, aarzel dan niet en stuur ons zeker een e-mail.

  support@untire.me